Wokpanna nr. 0865T
4 port
Det här behövs:
4 karréskivor, ca 600 g
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Sås:
2 tsk curry
1/2 chilifrukt
2 dl köttbuljong (vatten + tärning)
2 1/2 dl kokosmjölk
2 msk mango chutney
1/2 msk soja
2 msk vetemjöl + 1/2 dl vatten
salt
Garnering:
Ananasskivor
Kokosflingor
Gör så här:
1. Börja med såsen. Ta bort hinnor och kärnor från chilin och finhacka den.
2. Fräs curry och chili i lite matolja några minuter. Tillsätt buljong, kokosmjölk, mango chutney och soja. Låt det koka upp.
3. Rör ut mjölet med vatten till en slät redning. Vispa ner den i såsen och låt den småputtra ca 5 minuter under omrörning då och då.
4. Skala och krossa vitlöksklyftan. Gnid in köttet med det. Stek köttet ca 3-4 minuter per sida i lite matfett. Salta och krydda köttet.
5. Stek ananasskivorna i lite matfett. Lägg dem ovanpå köttet och strö över kokosflingor. Bjud kokt ris blandat med russin, ärter och jordnötter till.