Weber® Grillar och Tillbehör

Välkommen till nordeuropas största Weber grillutställning på  275 m²

Hos oss på Lindar´n i Åsa hittar ni hela Weber´s sortiment under ett och samma tak. Vår personal har kunskapen att ge dig tips och råd inför ditt köp av grill.

Norra europas största Weber-utställning

Weber - grillar i världsklass

Weber grundades i början av 1950-talet i USA av en grillentusiast som hette George Stephen. De har sedan dess tillverkat högkvalitativa produkter som används av grillälskare över hela världen. Anledningen till att George grundade Weber var däremot för att han ville hitta ett sätt att grilla maten bättre till sin familj. Nu 70 år senare är Weber en av världens mest kända tillverkare av grillar och grilltillbehör, de flesta hade nog sagt att Weber är den mest kända tillverkaren. Weber säger själva att de inte är i metallindustrin, de är i nöjesbranschen. En Weber grill är mittpunkten av många tillställningar och skapar flera oförglömliga minnen.

På denna sida hittar du vårt välsorterade utbud av alla olika Weber grillar och tillbehör. Gemensamt för alla Webers produkter är att de låter dig fokuserad på det som är kul, nämligen just att grilla!

Weber kommer till Norden

Weber grillar kom till Norden första gången 1991. Det var ett danskt företag som behövde något nytt för att rädda sig själva från att gå i konkurs. I den första containern kom det 550 Weber grillar till Danmark. Efter ett år hade mer än hälften av alla grillar returnerats, det var ingen som förstod vad man skulle ha locket till när man grillar, det var ju bara i vägen. Det var inte förens några år senare när den danske filmmusikkompositören Jan Glæsel lottade ut sin Weber grill i direktsändning, som danskarna fick upp ögonen för Webers grillar. Efter detta öppnade Weber ett dotterbolag, Weber Scandinavia och så spreds det Weber grillar över hela Skandinavien. Från Norge till Sverige och Finland, sedan till Estland, Lettland och Litauen.

Vilken Weber grill passar dig?

Det första en blivande grillmästare ställs inför är att välja grill. Naturligtvis är det svårt att säga till någon vilken typ av Weber grill en person ska köpa. Så på denna sida kommer vi att presentera all information om de vanligaste typerna och lite tips vad du bör tänka på när du ska välja en Weber grill

Kolgrill

En Weber kolgrill är en traditionell grill som eldas med kol och briketter. Webers klotgrillar finns i flera storlekar och varianter. Klotgrillen fungerar som en ugn och större köttbitar blir tillagade på ett jämnare och snabbare sätt. Köttet, fisken, grönsakerna eller frukten blir perfekt tillagade. När locket är på, vilket det alltid ska vara, fördelas värmen jämnt inne i grillen tack vare att man kan reglera luftflödet i både locket och underdelen.

Gasolgrill

Med en Weber gasolgrill slipper du "smutsgörat" med grillkol och briketter. En gasolgrill blir dessutom varmare och du får upp värmen snabbare än i en kolgrill. Detta resulterar i att du snabbare kommer igång med grillningen, så en gasolgrill kan vara att föredra för dig som ofta har ett tight schema men ända vill njuta av att grilla. En gasolgrill från Weber fungerar som en ugn, precis som kolgrillen, och resultatet av grillningen blir perfekt.

Elgrill

Elgrillen är den mest miljövänliga grillen och det är oftast okej att använda den på balkongen. En Weber elgrill är alltså perfekt som bor i en lägenhet med balkong och vill kunna grilla utan att lämna sitt boende. En elgrill blir snabbt varm och det är enkelt att reglera temperaturen. Webers elgrillar fungerar som en ugn och resultatet av grillningen blir perfekt.

Tillverkning av Weber grillar

Flera av Weber grillar tillverkas faktiskt i USA. George Stephen började att tillverka Weber grillar i Chicago och det är även där de tillverkas idag. Det börjar med att produktionsavdelningen arbetar med nya idéer som sedan leder till att de skapar en ny Weber grill. Grillen testas sedan genom flera olika led av konsumenter. Det är bara de bästa grillarna som går vidare till produktion. Weber har två produktionsfabriker som ligger precis utanför Chicago. På produktionsfabrikerna testas varje Weber grill grundligen om och om igen. De utsätts för olika typer av klimat för att säkerställa att en Weber grill kan stå ute hela året om, oberoende på var deras konsument bor.

Produktionen för varje grill är lång, men det är även därför en Weber grill har en kvalitet som den har och därför har de även bra garantier. Köper du en Weber grill så vet du att du har det bästa inom grillvärlden.

Vanliga frågor om Weber grill

Hur grillar man pizzan på pizzasten?

Man värmer upp grillen till minst 300 grader Pizzan lägger man på den uppvärmda pizzastenen med hjälp av en pizzaspade. Håll koll, pizzan är färdig på några minuter.

(Den idealiska tillagningstiden för en pizza är 90 sekunder i 450 grader.)