De här ingredienserna behöver du;
1,5 msk vita senapsfrön
5 msk bruna senapsfrön
4 msk vatten
1,5 msk honung
1 tsk salt
1,5 msk matolja
De här redskapen behöver du;
Skeppshults Senapskula & skål i gjutjärn.
Skål
Sked att röra med
Så här gör du;
Mal & mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen. (Sätt dig på en stols ytterkant och kläm kålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser - därmed mals och mixas fröna).
Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Rör i honung (och lite Whiskey om du gillar det), salt och olja. Låt senapen stå och mogna i kylen minst 3 dygn innan du serverar den.