Senapskula 8 cm med tillhörande gjutjärnsskål 21cm.

Lagerstatus: I lager
Artikelnr: 0023
1 099 kr.
Du tjänar 32 poäng!

Min egen senap.

De här ingredienserna behöver du;

1,5 msk vita senapsfrön

5 msk bruna senapsfrön

4 msk vatten

1,5 msk honung

1 tsk salt

1,5 msk matolja

De här redskapen behöver du;

Skeppshults Senapskula & skål i gjutjärn.

Skål

Sked att röra med

Så här gör du;

Mal & mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen. (Sätt dig på en stols ytterkant och kläm kålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser - därmed mals och mixas fröna).

Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Rör i honung (och lite Whiskey om du gillar det), salt och olja. Låt senapen stå och mogna i kylen minst 3 dygn innan du serverar den.