Ris
2,5 dl avorioris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
40 g smör
0,5 g saffran
5 dl vatten
1 kycklingbuljong
Steg 1:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör några
minuter och tillsätt sen saffran, kycklingbuljong,
ris och hälften av vattnet.
Rör om och fortsätt tillsätta vatten vartefter det
kokar in i riset. Låt koka på svag värme under lock
i knappt 20 minuter.
Steg 2:
Skala räkorna och skär kycklingfiléerna
i strimlor. Låt musslorna rinna av.
Steg 3:
Skär citron, tomater och paprika i bitar. Smält smöret
i paellapannan och stek paprikan i 2-3 minuter.
Sänk värmen och tillsätt det kokta riset.
Steg 4:
Rör ner limesaft och sambal oelek. Tillsätt ev.
mer vatten. Blanda kyckling, skaldjur, citron och
tomat med riset.
Steg 5:
Lägg på locket och låt allt bli varmt. Garnera med
persilja och servera paellan från pannan.
Smaklig Måltid!