Nötfärsburgare med extra allt

Artikelnr: Recept4
Leverantör: Muurikka
kr.
Du tjänar 0 poäng!

Egensnickrade hamburgare passar lika bra på trädgårdsfesten som till en vanlig altanlunch. Använd stekhäll eller den släta sidan av grillpannan – på båda finns plats för såväl burgare som bröd som ska värmas.

 Ingredienser för 4 personer

500 g nötfärs

150 g bacon

20 g smör

2 tsk salt

2 krm svartpeppar

Dressing
0,5 dl majonnäs
3 msk chilisås
3 msk hackad smörgåsgurka
Salt och svartpeppar

Tillbehör
4 hamburgerbröd
1 huvud crispsallad
2 skivade tomater
1 tunt skivad rödlök
2 klyftade saltgurkor
4 skivor hamburgerost
Grillspett att sticka genom burgaren efter montering.

Steg 1:

Rör ihop dressingen och förbered
tillbehören. Blanda färsen med
kryddorna och forma till fyra
burgare.

Steg 2:
Stek först bacon krispigt. Stek sedan burgarna i smör,
tre minuter per sida eller tills de är genomstekta.
Lägg på osten på hamburgaren och låta den smälta.
Värm hamburgerbröden på hällen.