Muurikka Cognac Smoking Chips är lämpliga för användning i kol- och gasgrillar, elektriska rökugnar och andra rökar. De är gjorda av ekfat som har använts för lagring av sprit från Rioja och på andra ställen i Spanien samt från Frankrike och Portugal.
Tillverkningsprocessen bevarar lukt, smak och andra viktiga kulinariska egenskaper. Rökbitar är utmärkt lämpade för att röka all slags mat: kött, grönsaker, fisk, pizza och desserter får en utsökt rökig doft.
Användningsinstruktioner:
- Blötlägg chipsen i vatten i cirka 10–20 minuter. Använd cirka 2 dl chips per kg rökt mat.
- Ta upp flisen ur vattnet och lägg dem i en aluminiumskål, rökbox, botten av rökaren eller spånbrickan.
- Om du använder en kolgrill: När kolet lyser, placera fatet/lådan/brickan med chips direkt på kolen.
- Om du använder en gasgrill: Om grillen har en rökbehållare, lägg fatet/lådan/brickan där. Om det inte finns någon rökbehållare, lägg skålen i ett hörn under grillen innan du tänder grillen.
- Om du använder en Muurikka -rökugn, bred ut ett jämnt lager rökflis på spånbrickan, cirka 2 dl per kg rökt.
- När chips börjar röka, lägg maten som ska tillagas i grillen/rökaren.