MUURIKKA Rökugn

Visa som rutor lista
Sortera på
Visa per sida

MUURIKKA Rökugn 1100W Pro

Äkta och original Muurikka elektrisk rökugn med temperaturkontroll, termometer och ventilationsventil. Omedelbart redo för användning, designad, tillverkad och inspekterad i Finland! temperaturjusterbar Värmekontroll mellan 75–230 ° C.
2 925 kr.

Att röka mat har aldrig varit enklare

Har du gått i tankarna på att börja röka maten? Kanske bjuda familj eller gäster på varmrökt lax eller hemmagjort bacon? Fast du kanske tänkt att det är för krångligt att börja. Då är Muurikka rökugn perfekt för dig! Denna rökugn är eldriven vilket gör det extra enkel att använda. Du behöver varken kol eller gasol utan endast ett eluttag, utöver den typ av rökspån som du vill använda till din matlagning.

Ställ enkelt in temperaturen i din Muurikka rökugn

Något som kan vara svårt för den utan vana är att få till rätt värme vid rökning. Vid många typer av matlagning med rök så vill du att maten ska tillagas långsamt, annars får maten inte tillräckligt lång tid att ta till sig smak från röken. Denna lösning från Muurikka kommer med en steglös värmereglering, du väljer själv enkelt temperatur mellan 75-230 grader. Detta är som sagt perfekt om du är ovan vid att laga mat med rök, eller om du bara vill ha en enkel lösning för rökning.

Fungerar även som en vanlig ugn

Ugnen fungerar även utan rökspån och fungerar då som en helt vanlig ugn eller grill. Under gallret på 24 x 42 cm så sitter en dropplåt som fångar upp olja och annat vätska som maten avger. Eftersom ugnen går hela vägen upp till 230 grader kan du använda den till väldigt mycket. Du kanske har en extra plåt potatisgratäng som inte får plats i din vanliga ugn? Inga problem! Använd Muurikka rökugn men skippa rökspånet så har du en extra ugn att använda.

Så kommer du i gång med din Muurikka rökugn

Ugnen kommer i princip färdig så du snabbt och enkelt kan komma igång med att laga mat. För att du snabbt ska komma i gång med att tillaga mat med rök så följer det med ett recepthäfte som innehåller 10 smakfulla recept. Vill du komma igång med klassiska varmrökt lax så kan vi rekommendera att du tar en titt på Matgeeks video om hur man röker lax, det är superenkelt att göra och kräver minimalt med förberedelser.

Vanliga frågor

Hur mycket rökspån ska man använda?

Man sprider ut ett tunt lager, ca 2 dl rökspån på rökplattan i en Muurikka rökugn.