Lax på häll, med dill och pepparrot

Artikelnr: Recept6
Leverantör: Muurikka
kr.
Du tjänar 0 poäng!

Hällens lätt kupade form gör att den passar även för såsigare rätter. Dessa somriga smaker gör sig exempelvis utmärkt till altanmiddagen.

Kanske kan både dillen och potatisen plockas i egen odling?

Ingredienser för 4 personer

450 g lax

400 g kokt potatis, skivad eller hel beroende på storlek

3 dl vatten

0,5 tärning fiskbuljong

3 dl grädde

30 g smör

1 cm pepparrot

kruka dill

Salt och peppar

Steg 1:

Skär bort skinnet från laxen och dela den i tärningar. Stek i smöret i några minuter.

Steg 2:

Tillsätt potatis, buljongtärning och vatten.

Steg 3:

Addera grädden. Lägg i dillen och låt allt koka ihop under lock i några minuter.

Steg 4:

Smaka av med salt och peppar,
riv över pepparroten och servera.