HUSQVARNA Motorsågar

Visa som rutor lista
Sortera på
Visa per sida

HUSQVARNA Skyddskit Functional

Innehåller byxholk, semi-pro hjälm samt handske med sågskydd
2 590 kr.

HUSQVARNA Skyddskit Classic

Innehåller byxholk, semi-pro hjälm samt handske
2 290 kr.

Husqvarna har tillverkat motorsågar sedan 1959

Husqvarna har producerat motorsågar sedan 1959 och har blivit ett självklart val både för hemmafixare och skogsindustrin. Husqvarna fokuserar på användaren med målet att skapa en motorsåg som är tillförlitlig, kraftfull men samtidigt ergonomisk och lättanvänd.

För Husqvarna är det viktigt att det finns en motorsåg för varje användning. Vill du formklippa buskar, hugga ner träd eller bara trimma av en gren? Då finns det en Husqvarna motorsåg som kommer hjälpa dig att klara jobbet.

När du ska köpa en ny motorsåg är det viktigaste att du tänker på vad du ska ha den till. När du letar efter en ny motorsåg finns det några saker att tänka på som kan underlätta arbetet. Om du inte är van motorsågsanvändare är det bättre att välja en lättare modell eftersom de är enklare att hantera. Professionella användare som arbetar i skogen hela dagarna uppskattar förstås också motorsågar som inte är så tunga.

Eftersom motorsågen kan orsaka skador så bör du veta hur du ska hantera sågen innan du använder den. Arbetsmiljöverket kräver att du har ett motorsågkörkort om du ska använda motorsågen yrkesmässigt. I annat fall kan du få böter.

Vilka för och nackdelar har de olika typerna?

Husqvarnas motorsågar kan delas in i tre olika typer. Batteridrivna, eldrivna och bensindrivna. Alla med sina för och nackdelar, men för att göra det lättare för dig att välja har vi nedan tagit upp de vanligaste egenskaperna.

Batteridriven motorsåg

I och med att fler och fler börjar bli miljömedvetna så har den batteridrivna motorsågen blivit alltmer populär. Fördelarna med dessa är att de ofta har en relativt låg vikt, är enkla att använda och du slipper bensinångor. Eftersom batteridrivna motorsågar har något lägre prestanda än bensindrivna så lämpar dessa sig bäst för enklare arbeten, som att arbeta i trädgården hemma.

Eldriven motorsåg / Elkedjesåg

Husqvarna elkedjesåg är väldigt lik den batteridrivna när det kommer till miljöaspekt och användning. Eftersom den inte behöver några batteriet så är den dock lite mer miljövänlig. Du är dock lite mer begränsad med denna typ av motorsåg då du inte kommer längre än räckvidden på din elförsörjning.

Bensindriven motorsåg

Den traditionella motorsågen som länge varit favoriten för arbete i skogen. Den bensindrivna motorsågen är betydligt starkare än eldrivna och klarar därför av det mesta. Det finns inte heller några begränsningar i räckvidd eftersom du kan arbeta så länge du har drivmedel med dig. Det finns dock några nackdelar med denna typ av motorsåg. Ljudvolymen är ganska hög så du bör alltid arbeta med hörselskydd. Bensinångorna kan också vara ganska påtagliga. Denna typ av motorsåg kräver även mer underhåll än eldrivna.

Vanliga frågor om motorsågar

Vem får använda en motorsåg?

Om man använder en motorsåg yrkesmässigt så krävs det att man har ett motorsågskort. Även lämpligt för den som jobbar i egen skog, även om det inte krävs.

Hur hårt ska man spänna kedjan på motorsågen?

Den ska inte slacka utan ha ett spann på ca 3 mm. Man ska lätt kunna dra runt den i svärdet för hand.