HUSQVARNA Grästrimmer / Röjsågar

Ett företag med lång erfarenhet

Husqvarna är ett svenskt företag som tillverkar en mängd olika produkter inom trädgård, park och skogsbruk, såsom gräsklippare, motorsågar, robotgräsklippare, trädgårdstraktorer, motorskotrar och mer. De är kända för att producera högkvalitativa och innovativa produkter med hög prestanda och är ett populärt val bland professionella trädgårdsmästare och entusiaster. Företaget har en lång historia som går tillbaka ända till, 1689 och har under årens lopp etablerat sig som en ledande aktör inom trädgårdsbranschen.

Vare sig du väljer en Husqvarna grästrimmer eller röjsåg så kommer du att bli nöjd.

Husqvarna erbjuder dig tillförlitliga, kraftfulla grästrimmers och röjsågar med många olika användningsområden. Alla är enkla och flexibla att hantera tack vare sin låga vikt och sina smarta funktioner. Hos oss på Lindar´n hittar du ett brett urval av Husqvarnas grästrimmers och röjsågar.

Smart Start® – för en perfekt och enkel start för din grästrimmer

Eftersom motorn och startfunktionen i flera av Husqvarnas bensindrivna trimmers och röjsågar har utrustats med den unika Smart Start®-funktionen kan du starta snabbt med liten ansträngning. Husqvarna grästrimmers har en stoppkontakt som återställs automatiskt. Det innebär att när maskinen stängs av återställs stoppbrytaren automatiskt till startläget för att underlätta starten. På så sätt är grästrimmern redo på nytt när du är redo.

Om du inte vill störa grannen

Om låg ljudnivå är viktig för dig är en batteridriven grästrimmer eller röjsåg ett bra alternativ. Husqvarnas batteridrivna grästrimmers och röjsågar är tysta, lätta, balanserade och användarvänliga och hjälper dig att klara även mycket krävande uppgifter. De har utmärkt ergonomi och balans och höga prestanda.

Detta använder du en grästrimmer till

En grästrimmer, även kallad en gräskantstrimmer eller en kantklippare, är ett trädgårdsredskap som används för att skära gräs och annan växtlighet på ställen som är svåra att nå med en vanlig gräsklippare, såsom runt träd och buskar, längs murar och staket, och på ojämna ytor. Grästrimmrar är utrustade med en lång, smal klinga som roterar med hög hastighet och används för att klippa gräset nära marken. De kan användas för att underhålla gräsmattor, trädgårdar och andra utomhusområden. De finns i olika typer som elektriska, batteridrivna eller förbränningsmotor drivna.

Vad använder man en röjsåg till?

En röjsåg är en typ av motorsåg som används för att klippa ner och röja träd och buskar. Den är vanligtvis lättare och mer smidig än en vanlig skogsavverkningssåg och har en kortare klinga. Röjsågar används ofta av trädgårdsmästare, skogsarbetare och entreprenörer för att underhålla trädgårdar, gräsmattor och andra utomhusområden. De kan också användas för att skapa leder och stigar i skogsområden och för att röja träd och buskar efter stormskador.

Därför ska du välja Husqvarnas röjsågar

Det finns flera goda anledningar till att man kan köpa en röjsåg från Husqvarna:

  • Kvalitet: Husqvarnas röjsågar är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet. De är gjorda av hållbara material och är utformade för att klara av tuffa arbetsmiljöer.
  • Effektivitet: Husqvarnas röjsågar är utformade för att göra arbetet så effektivt som möjligt. De har kraftfulla motorer och precisionsklingor som gör det enklare att klippa ner och röja träd och buskar.
  • Användarvänlighet: Husqvarnas röjsågar är lätta och smidiga att hantera, med bekväma handtag och bra balans på viktfördelningen.
  • Garanti och support: Husqvarna erbjuder en garanti på sina produkter samt ett brett utbud av reservdelar och support för sina produkter
  • Erfarenhet: Husqvarna är ett väletablerat företag med över 325 års erfarenhet av att tillverka och utveckla trädgårds- och skogsutrustning.

Notera dock att det finns andra bra varumärken för röjsågar och det är viktigt att göra en bra undersökning och jämförelse av olika alternativ för att hitta det som passar dina behov bäst.

Vanliga frågor om röjsågar och grästrimmers

Vilken klinga ska jag använda till min röjsåg?

Först får man ta reda på vilken modell på röjsåg man har. Centrum hålet 20 mm eller 1” måste passa. Beroende på om man ska röja sly, eller såga så väljer man klinga utifrån det.

Min röjsåg stannar när den blir varm, vad kan jag göra?

Troligtvis är det en förgasarinställning som behöver justeras. Kan även vara fel på tändspolen med mera Det bästa är att låta en verkstad fixa det.

Vilken olja ska jag använda till min röjsåg?

En röjsåg drivs i de flesta fall med oljeblandad bensin. (Undantag HONDAS röjsågar, dom har separat bensin & oljetank) Det bästa är att köpa färdigblandad alkylatbensin. Vill man blanda själv är det tvåtaktsolja man ska använda.

Ska jag använda en bensindriven eller batteridriven röjsåg?

Vid tyngre röjningar ute i skogen är en bensindriven röjsåg att föredra. En batteridriven röjsåg är mer tystgående.

Ska jag använda en bensindriven, batteridriven eller elektrisk grästrim mer?

Beroende på storlek på trädgård utgår man vilken variant man ska välja. I en mindre trädgård passar både en elektrisk eller batteridriven grästrimmer. Med en batteridriven får man större rörelsefrihet. I större trädgårdar kanske en bensindriven är att föredra.