Hjärtplättpanna nr. 0038, 0038T
12 st
Det här behövs:
75 g smör
1 1/4 dl av vardera socker och havregryn
1 msk grädde eller mjölk
2 msk vetemjöl
Gör så här:
Lägg ingredienserna – utom mjölet – i en kastrull och låt det hela smälta ihop utan att koka. Rör i vetemjölet. Klicka smeten (ca 1 tsk) på bakplåtspappersklädd plåt. Med rejäla mellanrum! Tänk på att kakorna flyter ut! Kakorna kan också gräddas i en smord plättlagg. Grädda i 175 C, ca 12 min. Lossa kakorna medan de ännu är varma.
Variationer:
* Dekorativa dessertskålar får du om du böjer havreflarnen över små aluminiumformar genast de kommer ut ur ugnen. Fyll skålarna med fluffig vaniljkräm, dekorera med bär och servera dem på en spegel av passerade hallon.
* Kakorna kan också serveras dubbla med smörkräm emellan. Lägg inte ihop dem förrän strax innan de serveras, annars mjuknar de. Pudra lite florsocker över dem, det ser proffsigt ut. En god smörkräm rör du snabbt samman av 50 g rumsmjukt smör, 1 dl florsocker och 1 tsk stött pulverkaffe.