GARDENA Bevattning

Brett sortiment med produkter från Gardena bevattning

Att vattna växter och gräsmatta på rätt sätt är viktigt för att grönskan ska trivas. Alla växter har olika behov av vatten och vissa är även känsliga för vilken tid på dygnet man vattnar dem. Som exempel ska du endast vattna din blomsterrabatt en till två gånger per vecka, det är bättre du vattnar mycket när du väl gör det än att du vattnar för ofta.

Gardena bevattning erbjuder ett brett sortiment för alla typer bevattningsbehov. Det spelar ingen roll om du odlar örter i pallkragar eller har en stor gräsmatta som behöver vattnas. Har du långt mellan vatten och det som behöver vattnas finns det olika lösningar för att passa dina behov. Vill du göra det enkelt kan en Gardena slangvinda & slangvagn underlätta väldigt, då kan du enkelt dra ut den mängd slang du behöver för tillfället.

Om du behöver fler eller längre Gardena vattenslangar så erbjuder vi på Lindarn ett brett sortiment med slangar. Vi har mellan 20 – 50 meter långa slangar gjorda i olika material beroende på ditt behov. Köper du slang kommer du nog att behöva någon av Gardena slangkopplingar. Dessa har Gardena utvecklat och tillverkat i över 50 år, så det finns gott om olika varianter.

Föredrar du att sköta bevattningen själv behöver du komplettera dina slangar och kopplingar med Gardena munstycke. I sortimentet från Gardena bevattning finns bland annat bevattningspistoler och rengöringsmunstycke. Flera av munstyckena har dessutom ergonomiska handtag för en bekvämare bevattning. Gardena bevattning tänker inte bara på din trädgård utan även på dig som ska sköta den.

Ibland är det skönare att låta bevattningen sköta sig själv. Gardena bevattning har flera olika modeller med Gardena vattenspridare, sprinklers och fuktslangar. Här hittar du vattenspridare som gör det enkelt att hålla gräsmattan grön. Är det varmt och härligt ute kan du med fördel slå två flugor i en smäll och låta barnen leka och svalka sig i närheten av vattenspridaren.

Hur ska jag tänka kring bevattning?

Det finns en mängd bra tips att ha i åtanke när du använder produkter från Gardena bevattning. Utöver tipsen som vi redan nämn kan det vara bra att låta växter genomgå viss uttorkningen innan du vattnar igen, detta stimulerar nämligen rötternas tillväxt. Att vattna när jorden är sval innebär att mindre vatten avdunstar, därför är det fördelaktigt att vattna tidigt på morgonen eller sent på kvällen. När du vattnar ska du tänka på att fördela vattnet så att du inte alltid vattnar på samma plats. Detta är viktigt för att rötterna ska utvecklas ordentligt, för mycket vatten kan förhindra syreupptagningen i rötterna. Med dessa tips i åtanke och produkter från Gardena bevattning kommer trädgården att bli vackrare än någonsin.