Att Välja Grill

Vilken grill ska du välja?

Att välja grill handlar mycket om livsstil!

Detta är det första och viktigaste beslutet. Är du övertygad om att det inte finns något bättre än smaken och lukten av grillad mat över varma briketter? Ser du en viss ära i din förmågan att tända upp briketterna och hålla en jämn värme medans du grillar? Behöver du lite praktisk övning och erfarenhet? Eller önskar du en perfekt låga vid endast ett tryck på en knapp? Önskar du en precis temperaturreglering som en gasolgrill kan erbjuda? Undviker du helst att leta efter briketter och tömma aska? Oavsett om du är tillhängare av gasol eller briketter garanterar vi fantastiska matupplevelser. Olika smakstester har bevisat att det inte finns någon större smaksskillnad på gasol och briketter. Därför beror valet fullständigt på ett personligt beslut.

Brikettgrillen brukar vi jämnföra med en klassisk veteranbil som kräver omsorg och kunskap för att fungera optimalt. Den passar bra när du har gott om tid att se efter glöden och är ute efter den ursprungliga känslan i att laga mat över öppen eld. De flesta använder den på helgerna eller när de längtar efter stämningen som uppstår när man tänder med briketter och väntar på att glöden blir perfekt.

Gasolgrillen däremot liknar snarare en snabb sportbil som fort blir varm och redo för äventyr. Med en gasolgrill kan du grilla också på vardagar, eftersom grillen blir varm snabbare än din vanliga spis. Fördelen är att du kan krydda vardagsmaten med läcker grillsmak varje dag!

Webers gasolmodeller är utrustade med våra patenterade Flavorizer Bars som garanterar att du får samma smak som när du grillar med brikettgrill.

Weber® Q™ är modellen som går utanför ramarna och som med sin särskilda design ger fantastiska grillupplevelser. Den är lätt att använda och varje gång du tänder din Weber® Q™ kan du räkna med bra resultat. Vår "Q-serie" är också gjord för mobil grillning på uteplatsen, i parken, på stranden, på campingsemestern eller i båten. Möjligheterna är många och du kan välja mellan brikett-, gasol- eller elektrisk grill.

Tänk över hur du gärna vill använda din grill:

  • Vill du grilla varje dag eller endast vi speciella händelser?
  • Vill detta ändra sig längre fram?
  • Är priset viktigt?
    -En gasolgrill är dyrare att köpa men billigare på sikt
  • Både gasol –och brikettgrill är bra val – välj det som du känner är riktigt för dig!