Upp & ner-paj
En spännande paj med grillad kyckling.
4-6 port
Det här behövs:
3 djupfrysta smördegsplattor
1 grillad kyckling
1 påse djupfrysta grillade grönsaker Findus brasador broccoli och zucchini á 400 g
1 msk djupfrysta örtkryddor Provencale
4 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
Garnering:
Ca 10-12 cocktailtomater
Basilikablad
Ugn:
225 °C
Gör så här:
1. Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Foga samman plattorna enligt följande: Skär upp den ena långsidan längs med kanten, så att du kan sticka in en platta i skåran och tryck till skarven ordentligt. Gör sedan på samma sätt med mellanplattan och stick in den sista plattan. Kavla ut smördegen så att den täcker en 1 ½ liters avlång form. Smörj formen noga med margarin och klä formen med degen.
2. Stek grönsakerna i lite matfett ca 6-8 minuter.
3. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Blanda samman det med grönsakerna och örtkryddor. Fördela det i formen.
4. Vispa samman äggen med grädde, salt och peppar. Häll det över kycklingen.
5. Grädda något under mitten i ugnen ca 45 minuter tills äggstanningen har stelnat. Pröva att äggstanningen är färdig.
6. Stjälp upp pajen på uppläggningsfat. Dela tomaterna i mindre bitar och blanda samman dem med basilikablad. Toppa pajen med tomaterna.