1,5 liter Ugns- & Serveringsform mellan 24x15x6 cm id;Ernst ®.

Lagerstatus: I lager
Artikelnr: 0800-2
679 kr.
Du tjänar 20 poäng!

Gratinerade crêpes


4 port.

Det här behövs:
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl vatten
3 ägg
2 1/4 dl mjölk
½ dl smör, smält

Fyllning:
250 g färska champinjoner, grovhackade
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
2 dl svamp- eller hönsbuljong
1 1/2 dl grädde
2 msk rött portvin
1/2 tsk soja
salt, peppar

Till gratinering:
2 dl gratängost, riven

Ugn:
250 C

Gör så här:
1. Vispa samman mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa i äggen och mjölken. Rör ner det smälta något avsvalnade smöret. Låt smeten stå och svälla en stund.
2. Hetta upp en pannkaslägg eller liten stekpanna med lite smör i botten. Låt fettet bli ljusbrunt. Häll 1/2 dl smet i botten och vicka på pannan så att smeten blir jämnt fördelad över stekytan. Vänd pannkakorna när ytan stelnat på ovansidan. Grädda någon minut till.
3. Fortsätt att grädda pannkakor tills smeten är slut. Lägg smörpapper mellan pannkakorna på ett fat.
4. Gör fyllningen. Fräs svampen i smöret i en kastrull tills vätskan blir genomskinlig. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med buljong och rör stuvningen slät. Späd med grädde och låt stuvningen sjuda under omrörning minst 10 minuter. Smaksätt med portvin, soja, salt och peppar. Smaka av.
5. Lägg en sked svampstuvning på varje pannkaka och vik samman till paket. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Strö över osten och gratinera i ugnen tills osten har smält och crêpesen blivit genomvarma.

Tips!
Crêpesen kan också fyllas med rökt lax och hackat ägg, gräslök, och dill i en stuvning eller hackade räkor i hollandaisesås med dill.